Integrale Massagetherapie

Deze behandeling is opgebouwd uit verschillende lischaamsmassages waaronder energetische-, polariteits-massage, voetreflexologie, acupressuur en aromatherapie.

Ontspannende lichaamsmassage

Als u de weldaad van een massage wilt ondergaan is het mogelijk een lichaamsmassage en/of voetreflexzonemassage te ondergaan gericht op de algehele ontspanning van lichaam en geest.

Integrale massagetherapie

Zoals u op deze pagina kunt lezen, zijn er verschillende vormen van lichaamsmassage. Door gebruik te maken van deze massage-methodes is het mogelijk lichamelijke klachten te verhelpen.

Heeft u last van hoofdpijn, slapeloosheid, pijnlijke nek en schouders, rugklachten, RSI-klachten of stress klachten, vermoeidheid, lusteloosheid of andere soorten klachten die niet meteen duiden op een lichamelijke afwijking, dan is het mogelijk door middel van lichaamsmassage en/of voetreflexologie hier verandering in te brengen.

Om te ervaren wat deze integrale massagetherapie voor u kan betekenen is het belangrijk om minimaal 3 behandelingen, vrij kort achter elkaar (elke week), te ondergaan.
Als u hier meer informatie over wilt vertelt de betreffende therapeute u graag wat de mogelijkheden zijn.

Bel het liefst tussen 17.30 en 19.00 uur of spreek uw telefoonnummer in op haar antwoordapparaat. Tijdens behandelingen neemt zij de telefoon niet op. U wordt zo snel mogelijk teruggebeld.

Werken vanuit holistische visie
Dit wil zeggen dat zij een mens ziet als een geheel van 5 dimensies: de fysieke, de emotionele, de mentale, de sociale en de spirituele dimensies. Disbalans in een van deze gebieden heeft effect op alle 4 andere dimensies, soms zichtbaar of voelbaar, maar soms ook niet.

Verandering, bijvoorbeeld door aanraking, in een van deze dimensies heeft effect voor de andere dimensies.

Klassieke lichaamsmassage

Deze massage richt zich voornamelijk op de spieren en de gewrichten. Door strijkingen, knedingen en drukken wordt er invloed uitgeoefend op de spieren.

Energetische lichaamsmassage

Deze massage richt zich op de energiën van het lichaam, eventuele verschillen in energie worden hiermee in balans gebracht.

Voetreflexologie

Op de voeten is het gehele lichaam terug te vinden. Door de voeten te masseren is het mogelijk invloed uit te oefenen op die delen van het lichaam die speciale aandacht nodig hebben. Voetreflex massage ontspant en wordt ook om deze reden toegepast.
Lichaamsreflexologie (bindweefselmassage)
Bepaalde delen van de huid staan in verbinding met bepaalde organen. Door bindweefselmassage toe te passen in dat gebied is het mogelijk invloed uit te oefenen op het desbetreffende orgaan.

Polariteitsmassage

Bij deze massage worden twee delen van het lichaam door de handen met elkaar verbonden waardoor de energie gaat stromen en in balans komt.

Accupressuur

Dit is een Oosterse geneeswijze. Door het behandelen van bepaalde punten op de huid wordt het “energetisch evenwicht” van de mens beïnvloed. Op die punten die bij acupunctuur gebruikt worden om de naalden in te zetten, wordt bij deze massage gemasseerd. Dit kan zowel een stimulerende werking als wel een ontspannende werking hebben.

Visualisatie

Dit is geen massage maar het oproepen en ervaren van beelden. Deze beelden kunnen helpen inzicht te krijgen of om een gevoel op een andere manier te beleven.

Aromatherapie

Tijdens de massage maak ik regelmatig gebruik van essentiële oliën. Elke olie heeft haar specifieke werking die via de geur en/of via de huid haar werk doet.

Integrale massagetherapie

Na deze opsomming is het belangrijk te vermelden dat een behandeling niet uit een van deze onderdelen bestaat maar uit een combinatie van al deze vormen van lichaamsmassage.

Sommige verzekeringen, zoals Anova, vergoeden deze behandelingen. U kunt vragen of natuurgeneeskundige consulten vergoed worden.

 

 

Bottom image of pages and posts