Acupunctuur

acupunctuur naalden

 

Acupunctuur is een eeuwenoude techniek waarbij naalden gebruikt worden.  Door naalden te plaatsen krijgt het lichaam informatie waar meer of minder bloed, energie en reparerende cellen nodig zijn.  Dit zorgt dat het lichaam in staat is blokkades op te heffen waardoor je klachten kunnen verminderen of verdwijnen. De locatie van die naald is in de loop der eeuwen door ervaring bepaald.

 

Klassiek en moderne acupunctuur

Klassieke acupunctuur is gebaseerd op de bevindingen van de Gele Keizer en andere artsen en filosofen van zo’n 5000 jaar geleden. Al hun kennis samen (de Traditionele Chinese Geneeskunde) is wat we nu als klassieke acupunctuur zien.  Er wordt een keuze gemaakt uit meerdere over het lichaam verspreide acupunctuurpunten voor het plaatsen van naalden. Er zijn veel ziektes, pijnen en onbalans mee te behandelen.

Acupunctuur is echter geen stilstaande wetenschap! Zo is de balansmethode van Dr. Richard Tan een moderne versie. De methode is gebaseerd op de traditionele leer, maar de behandeling is modern. Deze dr. Tan methode werkt snel, soms al direct. Hierdoor is het zeer geschikt  voor pijnbestrijding.  Zoals de naam al zegt is het ook wel degelijk een prima methode voor andere klachten.

De meeste mensen vinden de naaldjes heel erg meevallen.  Dus maak je geen zorgen als je nog nooit een behandeling hebt gehad. De steriele naalden zijn dun en worden meestal pijnloos ingebracht.

De WHO (Wereld Gezondheids Organisatie) heeft een lijst opgesteld met klachten die bewezen behandeld kunnen worden met acupunctuur. De lijst vind je op de website Podirosa.

 

Over de therapeute

Mareille Jonker acupuncturiste

 

Mijn naam is Mareille Jonker, oorspronkelijk opgeleid als administrateur. Ik vind het heerlijk om met mensen bezig te zijn en te luisteren.  Jaren geleden werd ik zelf geconfronteerd met een chronische ziekte. Door een samenspel van zowel Westerse als Oosterse invloeden heb ik bereikt dat ik een mooie balans heb gevonden in gezondheid en plezier.

In 2011 heb ik mijn praktijk voor natuurgeneeskunde en Oosterse geneeskunde geopend. Vanaf 2015 behandel ik volgens mijn passie: de Traditionele Chinese Geneeskunde met klassieke acupunctuur en dr. Tan’s Balans methode.

Jaarlijks volg ik bijscholingen en nascholingen op het gebied van de Oosterse Geneeskunde en Medische- en Psychosociale Basiskennis. Mijn behandelingen als BCZ registertherapeut worden hierdoor (deels) vergoed uit je aanvullende verzekering en zelf blijf ik mij ontwikkelen. Als lid van de beroepsvereniging VBAG word de kwaliteit van mijn behandelingen en praktijk gewaarborgd.

Wil je ook lekker in je vel zitten, heb je klachten waar je vanaf wil? Samen werken we aan het bereiken van de voor jou best mogelijke balans van gezondheid en welzijn.

Maak direct online een afspraak met Mareille bij Podirosa of neem contact met me op via:

www.podirosa.nl
Email: contact@podirosa.nl
Telefon: 06 – 24 47 09 91

 

Footer foto van de website Therapeutisch Centrum Utrecht