Welkom bij het Therapeutisch Centrum Utrecht

Heeft u last van uw rug? Van allergieën of andere vervelende kwalen? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Het Therapeutisch Centrum Utrecht is gespecialiseerd in verschillende therapieën en onze therapeuten kunnen een breed scala aan ziektes aanpakken. Onder het kopje “therapieën“, kunt u hier meer informatie over vinden.

Wij bieden ook aan andere therapeuten de gelegenheid om bij ons patiënten te ontvangen. Op de pagina “huren” is meer informatie te vinden over het gebruik maken van onze praktijkruimte.

Bezoek regelmatig de site om op de hoogte te blijven van cursussen en nieuwe therapieëen. Ook zullen regelmatig interessante medisch artikelen op de site verschijnen. Like ons op facebook om makkelijk alle nieuws te volgen.

Natuurlijk wensen we iedereen gezondheid toe, maar mocht het toch niet zo goed gaan hopen we u bij ons te mogen ontvangen.

 
Nieuwe cursus Buteyko in Therapeutisch Centrum Utrecht
Foto Buteyko Methode Cursus

In mei 2023 kunt u weer terecht in het Therapeutisch Centrum Utrecht voor een nieuwe cursus Buteyko.

 

De Buteyko-methode is een uit Rusland afkomstige natuurlijke geneeswijze die binnen enkele minuten benauwdheidsaanvallen bij bronchiale astma, een verstopte neus, hoestbuien en allergische verschijnselen opheft. Bovendien zorgt ze er voor, dat deze symptomen uitblijven. De methode normaliseert de stofwisseling geleidelijk aan en versterkt het immuunsysteem, waardoor de gezondheid herstelt. De methode brengt aanzienlijke verbetering of volkomen genezing bij aandoeningen die traditioneel als ongeneeslijk worden gezien.

  • Data: 9, 11, 16, 23 en 25 mei 2023
  • Tijd: vanaf 19:30
  • Locatie: Therapeutisch Centrum Utrecht, M.H. Trompstraat 1
  • Meer informatie: www.buteyko-methode.eu

 

Artikelen

Hebben we echt 8 glazen water per dag nodig?
8 glazen per dag drinken

We hebben het allemaal wel eens ergens gehoord of gelezen. Je moet elke dat acht glazen water drinken om goed gehydrateerd te blijven! Maar klopt dit advies wel? Is het inderdaad goed voor ons om zoveel water te drinken? In een recent onderzoek is naar voren gekomen dat ons lichaam een mechanisme heeft, welke voorkomt dat we teveel vloeistof innemen. Het onderzoek betwist de acht glazen per dag theorie. >>Lees hele artikel


 
Hoe aantrekkelijk je bent hangt af van naast wie je staat

Twee vrouwen naast elkaar

Een nieuw onderzoek aan de University of Royal Holloway London lijkt aan te tonen dat schoonheid niet altijd hetzelfde wordt beoordeeld. Hoe aantrekkelijk iemand wordt gevonden zou afhangen van wie erbij staat en hoe mooi die persoon zelf wordt gevonden. Wanneer je naast een minder mooi iemand staat, wordt je zelf mooier gevonden dan wanneer je er alleen zou staan. >>Lees hele artikel


Stop geen benzine in een dieselauto

Header bij het artikel stop geen benzine in een diesel auto, over de spijsvertering

De spijsvertering is één van de belangrijkste processen in ons lichaam. Je zou de darmen kunnen zien als de motor van het lichaam. Brandstof komt naar binnen in de vorm van voedsel, deze wordt verwerkt, de bruikbare bestanddelen worden eruit gefilterd en het restafval wordt er weer uit gewerkt.

Maar wat gebeurt er wanneer je de verkeerde brandstof in de motor stopt? Precies, dan werkt hij niet meer goed en daarmee alle andere processen in het lichaam ook niet meer. Wanneer er niks wordt gedaan aan de motor, stopt deze op een gegeven moment helemaal met werken… We moeten er dus voor zorgen dat we de juiste voeding eten om de darmen goed werkend te houden. >>Lees hele artikel